Eri tyyppiset pubit ja baarit

Pubien, baarien ja ravintoloiden tehtävänä on saada asiakkaaksi tuleva henkilö rentoutumaan ja viihtymään. Pub -sanalla on alunperin tarkoitettu olutravintolaa, joka panostaa pääosin oluen myyntiin,, mutta tarjoaa myös muita alkoholijuomia. Erilaisia pub- ja baarityyppisiä ravintoloita on olemassa noin kymmenkunta erilaista tyyppiä.

Kuvaukset eri tyyppisisistä pubeista, baareista ja ravintoloista.

Naapurikapakka

Kysymyksessä on lähellä oleva pub, joka on muutaman korttelin päässä, tai joskus jopa samassa tai viereisessä talossa. Tällaiset pubit ovat käytännöllisesti katsoen auki aamusta aina yön pikkutunneille asti. Ovet ovat avoinna aina seitsemän päivää viikossa ja paikalla on erilaista asiakaskuntaa. Ruokatarjontaa kyseisestä pubista ei aina saa. Sisustukseen kuuluu yleensä nurkassa seisova vanha jukeboksi, biljardipöytä ja tikkataulu.

Pub

Pubit ovat tavallisesti isompia kuin baarit ja ne ovat aina usein siistimpiä sekä turistiystävällisempiä. Pub on yleisesti kotoinen paikka, joissa juodaan sivistyneesti. Useimmissa pubeissa on tarjolla järkevän hintaisia drinkkejä ja hyvää olutta. Pubeissa on yleensä myös maukasta purtavaa tarjolla sekä elävää musiikkia, kuten kitaransoittoa tai karaokea karaoken ystäville.

Irkkupub

Irkkupubit ovat helposti lähestyttäviä paikkoja jossa on kiva istua pitkän työpäivän jälkeen ja nauttia lasi tai kaksi olutta.

Irkkupubeissa on yleensä tarjottavana myös irlantilais-teemaan sopivaa ruokaa. Musiikki irkkupubeissa ei ole kova tai häiritsevä, joten siellä on helppo jutella ja kuunnella kuulumiset. Irkkupubeissa tarjoilu on yleensä rennon ystävällistä ja mukavaa. Suurin osa irkkupubeista on hintatasoltaan kohtuullisia ja kyseiset paikat ovat erityisesti turistien suosiossa.

Opiskelijabaari

Opiskeiljabaarit tunnelmineen ovat kuin yhdet isot opiskelijabileet kotona. Monella opiskelijalla ei ole varaa juoda koko iltaa baarissa, joten he ovat yleensä juoneet hyvät pohjat jo kotona ennen baariin lähtemistä. Opiskelijat juovat baarissa useimmiten halpoja oluita tai muita halpoja juomia. Opiskelijabaariin pukeudutaan normaalisti aina arkivaatteita paremmin. Opiskelijabaareissa melutaso voi olla esimerkiksi pubia korkeampi.

Ylemmän tason yökerho

Kyseisiä paikkoja löytyy esimerkiksi suurten metropolien yhteydestä, eli esimerkkeinä voidaan mainita New York, Lontoo tai Pariisi. Uusimmat trendit ovat paikoissa hyvin esillä, ihmiset bilettävät sivistyneesti ja asiakaskunta kuuluu taloudellisesti hyvin pärjäävään kansanosaan. Kyseiset yökerhot ovat yleensä todella hintavia jo sisäänpääsymaksunsa ansioista, puhumattakaan drinkeistä ja muista, usein jopa uniikeista juomista. Kyseisissä yökerhoissa saattaa näkyä myös julkisuuden henkilöitä VIP-puolella.

Rentoa meininkiä

Sporttibaari

Sporttibaariin mennään juomaan kaljaa ja katsomaan urheilua. Sporttibaarissa on seinillä isot taulutelevisiot ja siellä ei välttämättä listalta saa aivan sitä maailman terveellisintä ruokaa, mutta tavallisesti tällaisessa paikassa juuri se juustohampurilainen maistuu herkulliselta. Sporttibaariin ei ole pukukoodia, joten sinne voi mennä sellaisena kuin on. Volyymitaso voi nousta korkealle, varsinkin jännittävän matsin äärellä, mutta se ei juuri ketään haittaa. Tunnelma paikassa on hyvä ja urheilutapahtumasta riippuen jännittävä.

Hotellibaari

Hotellien baarit ovat kaikki hyvin saman tyyppisiä, mutta eri kokoisia ja näköisiä. Juomavalikoima voi olla suppea hotellista riippuen. Paikan positiivisipana puolena on se, että oma sänky on aina hyvin lähellä, joten rentouttaville höyhensaarille ei ole koskaan pitkä matka.

Lounge- ja VIP Lounge

Lounge on varustettu mukavilla sohvilla tai nojatuoleilla ja on erityisen otollinen paikka esimerkiksi deittailuun. Paikan äänitaso on hyvin vaimea, joten siellä on mukava jutella. Lounget ovatkin sivistyneitä paikkoja jossa voi nauttia hyviä drinkkejä tai muita sivistyneitä juomia. Lounge baarit ovat aina raikkaita ja usein yksilöllisesti suunniteltuja ja sisustettuja. Lounge baarissa voi keskustella ja seurustella aina viihtyisän kiireettömästi.