One Pint Pub – vuoden 2018 olutravintola

Vuoden 2018 olutravintolaksi on valittu One Pint Pub olutfestivaaleilla Helsingissä vuonna 2018. Pubin suosio perustuu asiakkaisiin jotka luovat mainion tunnelman. Tämän lisäksi After Work -kulttuuri on kukoistanut hyvin ilman happy houria. Asiakaskuntaan kuuluu sekä paikallisia asukkaita että alueen ison toimistojen työntekijöitä. Hyvän oluen ystävätkin eksyvät toki paikalle ohikulkumatkalla. Kesäisin terassi kanavarannassa laajentaa reilusti asiakaskuntaa. Ravintola on omalla tavallaan legendaarinen oluthuonepubi ja sen rentoon tunnelmaan onkin mukavaa tulla viettämään aikaa joko työpäivän jälkeen tai vapaapäivänä.

Ravintola on avannut ovensa vuonna 1996 ja on toiminut samalla idealla nämä vuosikymmenet. Viisi vuotta sitten paikka sai uuden omistajan ja uusi omistaja pitääkin ravintolasta erittäin hyvää huolta. Pubi on saanut uuden ilmeen, mutta jatkaa silti vanhoja perinteitään. First Pint Oy:n kapakka myytiin omistajalta Markku Korhoselta uusille omistajille. Pubista tulikin perheyritys ja sen omistaa Pekka Montin perheineen. Pekka Montin alkaa panemaan olutta Paloaseman panimolla Nummella, joten toiminta laajenee entisestään.

One Pint Pub on tunnettu erinomaisesta olutvalikoimastaan. Valikoima on vaihtuva ja laadukas sekä monipuolinen, osittain oman maahantuonnin ansiosta. Hanoissa on hyvä valikoima kotimaisia ja virolaisia pienpanimo-tuotteita sekä tietenkin klassikoita. Oman maahantuonnin jalokiviä ovat virolaiset panimot, Tanker näistä merkittävimpänä. Laaja valikoima tarjoaa erikoisoluita, siidereitä sekä muita juomia. Ravintolassa on myös laaja rommi- ja viskivalikoima, joten muille kuin oluen juojillekin löytyy antimia ravintolan baaritiskin takaa.

Vähintään kerran kuukaudessa ravintolassa kuullaan myös livemusiikkia joka kuukauden ensimmäinen lauantai kello 20-22. Tarjolla on monenlaista aina jazzista pop-musiikkiin ja bluesista rokkiin.

Paikan verkkosivuilta löytyy sekä menneet että tulevat tapahtumat.

Olutaravintolassa voi myös varata pöytiä seurueille tai tilata vaikka olut- tai whiskymaistelun. Henkilökunta kertoo luonnollisesti tällöin juomien alkuperästä. Olutravintolassa on mahdollista järjestää vaikka syntymäpäivät taikka polttarit tai muu ryhmätapaaminen. Baaria ei vuokrata yksityistilaisuuksiin, mutta halutessaan voi varata pöydän 2-20 hengelle. Tällöin järjestyy ruoat myös helposti yhteistyökumppanin kautta. Ohjelmaksi sopiikin hyvin vaikka olut- tai whiskymaistelu.

Raati, joka valitsi vuoden olutravintolan, tähyili ravintoloita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, mutta tällä kertaa tuloksetta. Hyviä paikkoja on toki kaikkialla, mutta jotta vuoden olutravintola – tittelin saa, täytyy ravintolan tarjota jotain erikoista. Erikoisuus voi olla vaikka ravintolan asiakaskunnassa ja sen hengessä sekä fiiliksessä. Vuoden olutravintolan valitsivat oluttoimittajat Anikó Lehtinen, Sakari Nupponen, Jussi Rokka ja Mikko Salmi yhdessä olutharrastaja Hannu Nikulaisen kanssa. Raadin puheenjohtajana toimi Mariaana Nelimarkka.

Tässä vielä listattuna vuoden olutravintolat 2006-2018: 2018 One Pint Pub, Helsinki,2017 Olutravintola Konttori, Tampere, 2016 Panimoravintola Bryggeri Helsinki, 2015 Seurusteluravintola Uusi Apteekki, Turku, 2014 Oluthuone Leskinen, Oulu, 2013 Public House Black Door, Helsinki, 2012 Panimoravintola Beer Hunter’s, Pori (vuoden olutravintola valittiin, mutta tapahtumaa ei järjestetty), 2011 Gastropub Tuulensuu, Tampere, 2010 Oluthuone Kaisla, Helsinki, 2009 The Gallows Bird Public House, Espoo, 2008 Panimoravintola Plevna, Tampere, 2007 Olutravintola Pikkulintu, Helsinki, 2006 St. Urho’s Pub, Helsinki.

One Pint Pub on saanut Tripadvisorissa 4,5 tähteä viidestä ja monenlaisia arvosteluita kuten: “Muuten viihtyisä, joskin hieman nuhruinen ravintola, mutta wc:t ovat yleensä ruokottomassa kunnossa” ja “Jatkuvasti vaihtuva valikoima toinen toisiaan maukkaampia bissejä. Kohtuuhintaista viiniä ja pikkusyötävää. Kanavarannassa terassi”.

One Pint Pub sijaitsee Ruoholahdessa osoitteessa Santakatu 2B, 00180 Helsinki. Olutravintolan sijainti onkin ihanteellinen. Keskustasta sinne voi kauniina kesäpäivänä joko kävellä tai keskustasta sinne pääsee kätevästi muutaman minuutin välein raitiovaunulla. Bussit ja metro kulkee myös pubin lähettyville.