Pubit Helsingissä

Helsingistä löytyy hyviä oluita oluenystäville useista eri pubeista ja baareista. Olutravintoloista saa yleensä hyvää murkinaakin, jos nälkä iskee oluen nauttijalle jossain vaiheessa, kesken oluen siemailun. Tässä alla on listattuna jokunen visiitin arvoista paikkaa.

One Pint Pub

Tämä kyisenen pubi valittiin Helsinki Beer Festivaleilla 2018 vuoden olutravintolaksi. Siellä on Helsingin, ehkä jopa Suomen, paras olutvalikoima. Pubissa on jopa 170 eri merkkiä, joten maisteltavaa löytyy, maailman joka kolkasta. Pubissa on satunnaisia teemailtoja ja heidän hanavalikoimansa on netissä nähtävissä. Kesäisin pubilla on terassi Ruoholahdessa, ihan rannassa.

Sori Taproom

Kaisaniemen korttelissa sijaitseva sijaitsevassa olutravintolassa on vaikuttava 24 hanan valikoima, joissa on lähinnä panimon omia tuotteita. Pullovalikoima on myös hyvin laaja. Tämä on varmasti yksi parhaimpia olutravintoloita Helsingissä.

Panimoravintola Bruuveri

Bruuveri on erilaisten olutporukoiden vakiopaikka. Siellä on 20 erilaista hanaa ja näiden joukossa on tietysti mukana suomalaisten lempijuoma, lonkero. Pullovalikoimaa löytyy Englannista, Belgiasta ja Saksasta ja pienempiä panimoita on mukavasti esillä.

Pullman bar

Helsingin rautatieasemalla sijaitsevassa pubissa on tarjolla britti- ja kausioluita, pari Saksalaista merkkiä löytyy myös. Baari sijaitsee toisessa kerroksessa ja siellä on hieno tunnelma.

Steam Helsinki

Siinä vaiheessa kun oluen nauttija ei enää ajattele kukkarollaan, niin Steam Helsinki on käymisen arvoinen paikka. Tarjolla on perus brittioluita, Saksalaisia oluita ja Steamin oma petrol, joten repertuaari ei ole erityisen laaja, mutta paikka itsessään on kokemus. Seinät ja katto ovat täynnä höyryaika-tavaraa, kaasunaamareita, höyrykoneita ja erikoisia valaisimia.

Bryggeri

Täällä tehdään nähtävissä olevilla kuparipannuilla hyvää ruokaa ja hyviä oluita. Bryggerillä ei ole pelkästään omia oluita tarjolla vaan myöskin pienpanimoiden tuotteita. Paikka sijaitsee kauppatorin ja senaatintorin välissä.

Teerenpeli

Lahtelainen pienpanimoravintola Kampissa joka on erittäin suosittu illanistujaispaikka. Valikoiman etupäässä on omat oluet, mutta niiden lisäksi löytyy pienpanimotuotteita ja pulloja. Teerenpeli sijaitsee Kampissa ja Keskuskadulta löytyy Teerenpelin sivukonttori.

Molly Malones

Legendaarinen irkkupubi jossa saa vatsansa täyteen Kilkennyllä ja Guinnesillä. Baari on kaksikerroksinen ja yläkerrassa esiintyy teemaan sopivia bändejä.

Kitty’s public house

Pubi sijaitsee keskuskäytävällä ja siellä on Helsingin ainoita ympärivuotisia terasseja. Käytävällä nimittäin on säänkestävä lasikatto. Sisustukseltaan siellä on brittien yksinkertainen pubitunnelma. Tarjolla on tietenkin Thornbridget, Brewdogit ja Fullersit sekä real alea. Reilussa kymmenessä hanassa on päivittyviä pienpanimoiden tuotteita tarjolla.

Kaisla

Kaisla on paikka jossa on pakko käydä. Siellä on viikon jokaisena iltana elämää. Saatavilla on perinteisten panimoiden antimia Englannista, Saksasta ja Belgiasta sekä tämän lisäksi löytyy joitain pienpanimoiden tuotteita listalta.

Black door

Olutlistalta löytyy niin Suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin pienpanimoita. Afterworkin aikana tarjoilu pelaa, sillä siihen kuuluu ilmaiset hodarit. Juottola sijaitsee Kaisaniemenkadulla.

Willi Wäinö

Tämä on hyvä baari joka on iltaisin aina lähes täynnä ja joka sijaitsee Kalevankadulla. Baari tarjoilee pienpanimotuotteita, livemusiikkia sekä kreisibailausta.

Il Birri

Tämä on panimoravintola jonka tuotteita ei löydä marketeista tai olutfestivaaleilta. Täällä on myös muutama vierashana ja merkittävä pullovalikoima. Il Birri on varmasti yksi Helsingin parhaimmista olutravintoloista, varsinkin jos ruoka lasketaan mukaan.

Brewdog

Brewdog oluena ei esittelyitä kaipaa. Helsingin olutravintola on hengittävä, rento ja askeettinen alternativ rockin soidessa taustalla. Baarissa on 12 hanaa omia tuotteita sekä saman verran paikallisia pienpanimo-oluita. Näiden lisäksi listalta löytyy vajaa sata merkkiä, Oma suosikki löytyy varmasti!

Pikkulintu

Jos kaupungin häly alkaa ahdistaa, kannattaa hypätä metroon ja suunnata Puotilassa sijaitsevaan ravintola Pikkulintuun. Tiivis ja hyvä tunnelma, 20 valikoitua hanaa ja 100 pullomerkkiä. Täältä löytyy harvinaisuuksia!