Suomen vanhimmat pubit

Salhojankadun pub

Suomen vanhin brittipubi on perustettu vuonna 1969 ja on yhä tänäkin päivänä vielä toiminnassa. Tämän paikan nimi on Salhojankadun pub ja se sijaitsee Salhojankadulla, Tampereen keskustassa. Tämä pubi on oikein tyypillinen brittipubi joka näyttää ja maistuu siltä. Tämä pubi ei kilpaile todellakaan samassa sarjassa englantilaisen isoveljensä kanssa, joka on nimeltään Ye Olde Trip To Jerusalem ja joka mainostaa itseään Englannin vanhimpana pubina. Se on avannut ovensa vuonna 1189, joten Salhojankadun pubilla on hieman matkaa vielä samaan ikäkategoriaan. Ravintolassa on yli kymmenen oluthanaa. Niiden pääpaino on brittiläisissä ja suomalaisissa oluissa. Valikoima vaihtuu lähes viikottain. Verkkosivuilta löytyy valikoima ja sitä pyritäänkin päivittämään mahdollisimman usein. Salhojankadun pubissa toimii myös Salhojankdun Olutseura Ry joka on suunnattu kaikille oluesta kiinnostuneille henkilöille. Sen tarkoituksena on tarjota jäsenille monipuolista toimintaa liittyen olutkulttuuriin. Seura kokoontuu aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina Salhojankadun pubissa tai muussa ennalta sovitussa paikassa. jäseneksi voi liittyä joko ottamalla yhteyttä tai tulemalla kokoukseen

Ravintola Tuoppi

Tampereen vanhin olutravintola on ravintola Tuoppi joka on reilu 50 vuotta vanha. Se sijaitsee Pyynikintorin laidalla Tämä on erikoisoluiden ystäville ja Tuopista löytyykin 20 hanaa. Tuopissa on tarjolla myös herkullista syötävää ja sunnuntaisin järjestetään tietovisoja. Tuoppi on kodikas korttelipubi ja sinne tulee asiakkaita sekä läheltä, että kaukaa.

Krouvi

Valkeakoskelta, Tampereen läheltä, löytyy vielä vanhempi paikka, Krouvi, joka perustettiin vuotta ennen Tuoppia.

Pub Angleterre

Pääkaupunki Helsingin vanhin brittipubi on Pub Angleterre. Sekään ei ole iällä pilattu sillä kieltolailla oli vaikutus Suomen olutkulttuuriin ja panimoteollisuuteen. Alkoholijuomia koskeva Kieltolaki oli voimassa vuosina 1919–1932 ja tänä aikana ei saanut valmistaa eikä myydä alkoholituotteita, jonka seurauksena oli tietenkin massiivinen alkoholin salakuljetus muualta. Kieltolaki päätettiin lopulta kumota: 29.–30. joulukuuta 1931 pidetyssä kansanäänestyksessä. Kieltolaki päättyi 5. huhtikuuta 1932.

Pub Angleterre on toiminut Kampissa 40 vuotta vuodesta 1976. Angleterressä on tarjolla laaja valikoima erikoisuuksia ja harvinaisuuksia. Laajan olutvalikoiman pääpainona on Britannian alueella Skotlantiin asti. Yhtenä erikoisuutena on aito brittiläinen elävä tuoreolut, Se pumpataan kellarin tynnyreistä pubin puolelle ilman ponnekaasuja. Angleterre aloitti aikoinaan ranskalaisena á la carte – ravintolana. Vaikka omistaja ja tyyli vaihtui, niin nimi pysyi silti samana. Brittipubi on aikojen saatossa kerännyt itselleen suuren määrän kanta-asiakkaita ja näistä osa on ihan alkuperäisiä brittejä. Angleterre kerää yhteen dartsin, toastin, bitterin ja hauskan pubimeiningin ystävät. Angleterre on saanut Tripadvisorissa 3,5 tähteä viidestä ja sitä on arvioitu eniten brittityyppiseksi pubiksi Helsingissä sekä englantilaiseksi kokemukseksi Helsingin keskustassa. Angleterren omistaa HOK-Elanto, joka omistaa myös 19 viihtyisää ja lämminhenkistä OlutHuonetta pääkaupunkiseudulla: Amsterdam, Angleterre, Joutsen, Kaisla, Kitty’s Public House, Konepaja, Kuikka, Poseidon, Rotterdam, Sailor’s, Ølhusit ja William K.:t.

Molly Malone’s

Vanhin irkkupubi sijaitsee Helsingissä, Kaisaniemessä, ja on nimeltään Molly Malone’s. Pubi on suhteellisen uusi tulokas koska se on perustettu vasta 1990-luvulla. Baari on kaksikerroksinen ja siellä on kolme baaria. Yläkerrassa esiintyy pubin henkeen sopivia bändejä ja artisteja. Molly Malone’s on valittu 50 maailman parhaimman irkkupubin joukkoon. Molly Malone’sissa onkin hyvä tunnelma ja hyvää olutta.

Syvärauman Pub

Suomen toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti toimiva englantilaistyylinen pubi on Syvärauman pub Raumalla. Se on Suomen parhaimmaksi pubiksikin valittu ja sitä kutsutaan kavereiden kesken nimellä ”Syvis”. Syviksessä on karaokea joka päivä ja Happy Hour perjantaista sunnuntaihin. Karaoke-laulajille on rakennettu pienimuotoinen esiintymislava, jonka edessä on tilaa myös tanssahdella. Sunnuntaisin pelataan myös musabingoa.