Suomessa on olutravintoloiden nousukausi meneillään ja samoin pubikulttuurin muutos. Aiemmin pubeihin tultiin sillä mentaliteetilla, että juodaan yksi, kaksi tai muutama olut. Nykypäivänä asiakas menee ravintolaan maun ja merkin perässä, sekä haluaa kokeilla uusia makuja ja sortteja. On jos jonkinmoista pienpanimoa ja erikoisolutta ja näitä löytyykin hyvin edustettuna nykypäivänä olutravintoloissa ja pubeissa Suomessa. Ihmiset ovat myös perehtyneitä oluisiin ja tietävät niistä hyvin paljon enemmän kuin ennen, kiitos totta kai olutfestivaalien joita nykyään järjestetään vuosittaisella tasolla.Pubien synnyinmaassa, Englannissa, taas ehkä ollaan “jääty” sille tasolle, että olutvalikoima saattaa olla paljon suppeampi ja henkilökuntakaan ei välttämättä tiedä tuotteista niin paljon. Siinä missä suomalainen kuppila taas on vähän hämyinen, brittiläinen pubi on olohuone minne tullaan viihtymään, viettämään aikaa ja syömään. Yksin, kaksin tai koko perheen kanssa (mikäli siis visiitin ajankohta on päiväsaikaan). Jopa lapset Briteissä kasvavat pubikulttuurin mukana, mutta pubit toki ovat siellä muuta kuin keskikaljajuottoloita. Pubissa on myös ok juoda lasillinen tai tuopillinen lounaan kanssa, tai jopa työpalaverissa. Suomessa tällaista ei vielä kovin usein tapahdu. Suomen After Work-kulttuurikin on vasta viime aikoina saanut tuulta siipiensä alle. Ja kiitos alkoholilainsäädännön muutoksesta, saamme nykyään nauttia myös Happy Hour:ista. Joten kukkaro kiittää!

Tältä sivustolta löydät lisää tietoa ja kaiken oleellisen suomalaisesta pubi- ja ravintolakulttuurista ja siitä miten se on viimeisten vuosikymmeninen aikana elpynyt ja kääntynyt nousuun, mutta kuinka suomalainen ravintolakulttuuri siltikin on yhä erilainen kuin pubien synnyinmaassa Britanniassa.

Sivuilta löydät myös tietoa Suomen vanhimmista pubeista, niiden syntyperästä ja miten niillä tänä päivänä pyyhkii, sekä minkälaista aktiviteettia ja tarjontaa heillä ylipäätänsä on tarjolla. Nuorena maana, ja kiitos kieltolain, Suomessa ei päästä ihan dinosaurusikään mitä tulee pubeihin, mutta puhutaan silti jo vuosikymmenistä, mikä on hyvä saavutus sekin.

Olemme tämän lisäksi koonneet lyhyen katsauksen eri tyyppisiin ravintoloihin ja pubeihin, joten jos ravintolatyypit eivät ole vielä tuttuja tai läpikoluttuja, voi täältä saada vinkkejä siihen minkä tyyppisissä ravintoloissa voi, tai kannatta käydä.

Sivustolla on antaa hyviä olutvinkkejä. Suomen paras bisse – osiosta löytyy infopläjäystä Suomen parhaista oluista ja myös vaihtoehdoista mitkä saattaa voittaa vuoden 2018 tittelin Suomen parhaasta oluesta.. Täältä voi saada ideoita ja ajatuksia siihen, mitä ensi kerralla kannatta kokeilla pubissa käydessään, mikäli ravintolan valikoima antaa siihen myöten.

Täällä on luonnollisesti hyvää tietoa pubeista ja olutravintoloista, jotta lukijat saisivat vinkkejä kenties paikoista jotka ovat käymisen arvoisia ravintoloita pääkaupungissamme, Helsingissä. Maininnan arvoinen paikka tähän väliin on jo One Pint Pub, joka on valittu vuoden 2018 olutravintolaksi ja josta löytyykin Helsingin paras olutvalikoima. One Pint Pubista löytyy täältä vielä erillinen artikkeli, jotta kyseiseen paikkaan voi tutustua hieman lähemmin ruudun ääreltä ennen siellä käymistä.

Jos et ole lukenut vielä Antti Terroksen ravintolaelämästä kertovaa teosta: Pilkkuun asti – tarinoita baarista, niin nyt kipinkapin kirjakauppaan. Voit tutustua pintapuolisesti sivustollamme asioihin mitä kirja käsittelee ja mihin se keskittyy. Kirja on erittäin hauska ja humoristinen eikä varmasti jätä lukijaansa kylmäksi. Voit myös tutustua täällä Terroksen kategorisoimiin asiakastyyppeihin ja kenties löytää palan itseäsikin sieltä.

Kolikkopeliosioon olemme keränneet makunystyröitä kutkuttavia kolikkopelejä ja lyhyen katsauksen siitä minkälaisia kyseiset pelit ovat.

Joten tervetuloa viihtymään sivustollemme! Lupaamme, että täältä saat erittäin laajan käsityksen olutmaailmasta ja olutravintoloista sekä pubeista, ja jonka jälkeen saattaa todellakin maistua erikoisolut jos toinenkin.